Hoe werk ik met de tekstverwerker/editor?

In het systeem zit een uitgebreide tekst verwerker, waarmee in Word teksten worden opgemaakt en links, afbeeldingen en tabellen kunnen worden toegevoegd.
De werkwijze van de tekstverwerker kan alleen niet worden vergeleken met Word, aangezien de opmaak moet worden vertaald naar de taal van het Web.

De meeste functies zijn basis functies welke tevens met dezelfde snel-toetsen functioneren als in Word, denk hierbij aan Vet, Cursief, Onderstrepen, Knippen, Plakken, Kopiëren, Zoeken, Uitlijnen en het creëren van lijsten.

Wanneer u tevens met uw muis boven een icoontje blijft hangen, krijgt u tekstuele toelichting.

In de handleiding zullen daarom deze basis functies niet verder worden besproken, maar worden enkele unieke functies verder uitgelicht.

Tip! Standaard wordt met de enter toets een alinea (dubbele enter) gegeven zoals gebruikelijk in Word. Wenst u toch 1 enter te hebben, gebruik de combinatie shift-enter.

Links

Links naar andere webpagina’s kunnen eenvoudig worden toegevoegd d.m.v. het link icoontje;

– Selecteer de gewenste tekst of woord welke als link moet gaan functioneren.
– Klik vervolgens op het link icoontje;
– Een nieuw venster wordt geopend;

– Vul bij het veld URL de gewenste website in, zoals bijvoorbeeld www.ovas.nl.

– Kies een doel of de link in het huidig venster geopend dient te worden of in een nieuw venster. in de regel worden links binnen de eigen website geopend in hetzelfde venster, links naar andere websites in een nieuw venster.

– Klik vervolgens op Invoegen om de link aan te maken.

Om de link te wijzigen kan ten alle tijden dezelfde tekst wederom geselecteerd worden om de bestaande link te wijzigen.

Symbool toevoegen

Voeg een symbool toe via het symbool icoontje;

Een nieuw venster wordt geopend waarbij een symbool geselecteerd kan worden, klik op een symbool om deze te selecteren.

Teksten kopiëren vanuit Word

Teksten kunnen vanuit Word worden geplakt in de tekstverwerker, wel wordt sterk aangeraden om het icoontje  Als platte tekst plakken hiervoor te gebruiken. Hiermee wordt de opmaak van Word verwijderd en kunt u uw eigen opmaken toepassen. Dit om mogelijk problemen met de opmaak vanuit Word te verhelpen.