Hoe corrigeer ik fouten en verschillen in de boekhouding?

– Ga naar Boekhouding.

– Ga naar Memoriaal.

– Kies bij Zoeken / Memoriaalboek.

– Als er nog geen Boekstuk bestaat, voeg er dan 1 toe.

– Bij het toevoegen: voor verschillen/fouten in ‘Verkoopfacturen’ kies als omschrijving Afboeking Debiteur.

voor verschillen/fouten in ‘Inkoopfacturen’ kies als omschrijving Afboeking Crediteur.

– Dubbelklik nu op het juiste Boekstuk.

– Klik op Toevoegen(Ins).

– U krijgt nu het volgende scherm te zien:

– Selecteer bij Grootboek 1200 – debiteuren.

– Kostenplaats hoeft niet ingevuld te worden.

– Selecteer de relatie bij Openstaande posten.

– Klik op Opslaan.

– Klik nu nogmaals op Toevoegen(Ins).

– Selecteer bij Grootboek 9310 – betalingsverschillen deb./cred. (als het niet om een betalingsverschil gaat, maar om bijvoorbeeld een creditnota, kies dan hier nogmaals voor   Grootboek 1200 – debiteuren).

– Kostenplaats hoeft niet ingevuld te worden.

– Vul bij het bedrag hetzelfde bedrag van net in, alleen dan met een – ervoor.

– Klik op Opslaan.

– Rechts onderin het scherm staat: Nog te boeken als dit op 0,00 staat heeft u alles correct geboekt.

Als een relatie te weinig heeft betaald moet er bij het verwerken van de bankmutaties in het Bankboek meteen gekozen worden voor 9310 – betalingsverschillen deb./cred.

Maar als een relatie teveel heeft betaald kunt u dit later handmatig aanpassen zoals hierboven omschreven staat.