Importeren bankmutaties

In Connect kunt u de bankmutaties van uw bank inlezen.
Zorg dat u in Connect een dagafschrift heeft aangemaakt.
Na het openen van het dagafschrift heeft u de mogelijkheid tot importeren van de bankmutaties.
Bij uw bank kunt u een export aanmaken van de mutaties van een bepaalde periode.
Het is verstandig om de periode van de selectie en het aangemaakte dagafschrift in Connect gelijk te houden.

Bijvoorbeeld:
Maak een dagafschrift aan voor januari 2024.

Maak een exportbestand aan bij de bank over de periode 01-01-2024 t/m 31-01-2024.

Van de volgende banken kunt u de mutaties inlezen:

ABN-Amro Bank:

MT940 (bestandsnaam.sta)

ING Bank:

GMU
       CAMT053
       MT940 IBAN
       Kommagescheiden IBAN
       Tekst IBAN

Rabobank:
       CAMT053
       CSV

Triodos:
       CAMT053

Paypal:
       Kommagescheiden

van Lanschot bankiers:

MT940 (bestandsnaam.sta) – LET OP: Dit moet het FVL-bestand zijn, niet CE.

Sla het bestand van de bank op en zorg ervoor dat het terug te vinden is. Voorkeur is het Bureaublad.
Na het inlezen kunt u het bestand feitelijk weer verwijderen om vervuiling van uw systeem te voorkomen.

Werkwijze:
1.Haal uw mutaties op bij uw bank en sla die op, bijv. op het Bureaublad.
       nb: Als u de naam van het bestand wilt aanpassen, zorg dan dat de extentie behouden blijft!

2.Klik in Connect

3.Het volgende scherm verschijnt
Maak een keuze welke Bankmutaties uw wilt inlezen

4.Klik op Bladeren en selecteer het bestand van uw bank

5.Na het inlezen krijgt u een melding over het aantal ingelezen regels en het totaalbedrag van de aangetroffen mutaties.

6.Aan de hand van de beschikbare informatie zoekt Connect voor u uit of het mogelijk is om de mutaties direct te verwerken.
Goed verwerkte regels worden zwart weergegeven.
Regels die aanpassing vragen zijn rood weergegeven.

7.Pas de regels eventueel aan voor verwerking van de mutaties.

Zie -> Hoe boek ik inkoop- en/of verkoopfacturen af?